اخبار:
- مهلت ارسال ارزش افزوده زمستان 1403
- نحوه محاسبه مالیات بر ارزش افزوده طلا در ۱۴۰۴ معافیتها و جرایم
- اکسل حقوق دستمزد سال 1404
- افزایش حقوق 1404 به همراه جدول پایه سنوات و نکات مهم
- تحلیل جدول شناسه کالا در stuffid
- مشکلات ارسال صورتحساب با الگوی صادرات در سامانه مودیان (اعشار)
- ثبت و بررسی وضعیت صورتحسابها در سامانه مودیان
- نحوه صدور صورتحساب برای فروش طلای خام - طلای آبشده
- راهنمای اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده تابستان 1403
- لینکهای مهم و کاربردی برای حسابداران، مشاوران مالیاتی، و فعالان اقتصادی
دلایل اختلاف مالیات حقوق دستمزد و نحوه رفع مشکل
لینک آموزش بعدی و راه حل سریع رفع اختلاف
با توجه به تغییرات قانون بودجه سازمان امورمالیاتی مکلف به محاسبه مالیات حقوق دستمزد میباشد اما با توجه به اینکه تا به این تاریخ هنوز سازمان فرمول درست محاسبه مالیات را اعمال ننموده است در محاسبات مالیات حقوق و دستمزد اختلاف وجود دارد که این اختلاف زمانی بروز پیدا میکند که کارکنان مبالغ دریافتی غیر مستمر داشته باشند و از آنجا که مبنای معافیت برای غیر مستمر درسطح سال است که با توجه به اینکه سازمان برای غیر مستمر نیز بر اساس مستمر فرمول را فعلا اعمال نموده اختلاف رخ خواهد داد.
در نرم افزار حقوق و دستمزد درسان همه چیز بر اساس روز و همگام با تغییرات اعمال میشود در این راستا پس از نهایی کردن محاسبه مالیات در صورت وجود اختلاف بین مالیات سازمان و محاسبه شده نرم افزار میتوانید برای کارکنانی که مالیات حقوق آنها با سازمان اختلاف دارد به صورت دستی مالیات پرداخت شده درست را وارد کنید. نکته مهم این است که با توجه به اینکه معافیت حقوق مبنای سالانه دارد هر زمانی که سازمان فرمول درست را اجرا کند در نهایت مالیات پرداخت شده کارکنان در نرم افزار و سازمان با هم برابر خواهد شد اما ما در مجموعه تجارت هوشمند درسان برای جلوگیری از محاسبات مجدد و ایجاد دغدغه این مکانیزم را برای کاربران فراهم نموده ایم.
فایل pdf محاسبه مالیات حقوق دستمزد سازمان امور مالیاتی
جز ث تبصره 15 قانون بودجه
در سال ۱۴۰۳، سقف معافیت مالیاتی و نرخ مالیات بر مجموع درآمد حقوق کارکنان دولتی و غیردولتی که تحت عناوینی از قبیل حقوق و مزایا، مقرری یا مزد، حق شغل، حق شاغل، فوقالعادهها، اضافهکار، حقالزحمه، حق مشاوره، حق حضور در جلسات، پاداش، حقالتدریس، حقالتحقیق، حق پژوهش و کارانه اعم از مستمر یا غیرمستمر که بهصورت نقدی و غیرنقدی، از یک یا چند منبع، در بخش دولتی و یا غیردولتی تحصیل مینمایند، چه از کارفرمای اصلی و یا غیراصلی (موضوع تبصره (۱) ماده (۸) قانون مالیاتهای مستقیم) باشد، بهشرح زیر است:
۱- سقف معافیت مالیاتی سالانه موضوع ماده (۸۴) «قانون اصلاح قانون مالیاتهای مستقیم» مصوب ۱۳۹۴/۴/۳۱ با اصلاحات و الحاقات بعدی در سال ۱۴۰۳ مبلغ یکمیلیارد و چهارصد و چهل میلیون (۱،۴۴۰،۰۰۰،۰۰۰) ریال تعیین میشود.
۲- نرخ مالیات بر مجموع درآمد اشخاص حقیقی بهشرح زیر میباشد:
۱- ۲-نسبت به مازاد یک میلیارد و چهارصد و چهل میلیون (۱،۴۴۰،۰۰۰،۰۰۰) ریال تا یک میلیارد و نهصد و هشتاد میلیون (۱،۹۸۰،۰۰۰،۰۰۰) ریال، ده درصد(۱۰%)
۲- ۲- نسبت به مازاد یک میلیارد و نهصد و هشتاد میلیون (۱،۹۸۰،۰۰۰،۰۰۰) ریال تا سه میلیارد و دویست و چهل میلیون (۳،۲۴۰،۰۰۰،۰۰۰) ریال، پانزده درصد(۱۵%)
۳- ۲-نسبت به مازاد سه میلیارد و دویست و چهل میلیون (۳،۲۴۰،۰۰۰،۰۰۰) ریال تا چهار میلیارد و هشتصد میلیون (۴،۸۰۰،۰۰۰،۰۰۰) ریال، بیست درصد(۲۰%)
۴- ۲- نسبت به مازاد چهار میلیارد و هشتصد میلیون(۴،۸۰۰،۰۰۰،۰۰۰)ریال به بالا، سیدرصد(۳۰%)
تمامی افرادی که در قبال ارائه خدمت در دستگاهها تحت هر عنوان از جمله ساعتی، روزمزد، قراردادی، حقالتدریس، حقالتحقیق، حقالزحمه، حق نظارت، حقالتألیف و پاداش شورای حل اختلاف دریافتی دارند، مشمول حکم این بند هستند. اعضای هیأت علمی دانشگاهها و مؤسسات پژوهشی و آموزشی و قضات دادگستری از شمول این حکم مستثنی و مشمول ماده (۸۵) قانون مالیاتهای مستقیم هستند. ضمناً مالیات قراردادهای پژوهشی کماکان مشمول حکم تبصره (۲) ماده (۸۶) قانون مالیاتهای مستقیم الحاقی ۱۳۹۶/۴/۲۷ است.
۳- برای تعیین مالیات بر مجموع درآمد یادشده، پرداختکنندگان حقوق قبل از هر پرداخت یا تخصیص آن مکلفند فهرست موضوع ماده (۸۶) قانون مالیات-های مستقیم را برای محاسبه و تعیین مالیات متعلق به سامانه مالیات بر درآمد حقوق سازمان امور مالیاتی کشور ارسال نمایند. از تاریخ اعلام میزان مالیات مربوط به هر کارفرما در سامانه حداکثر تا پایان مهلت مقرر در ماده (۸۶) قانون مذکور، پرداختکننده حقوق باید نسبت به کسر و پرداخت مالیات اعلامی اقدام نماید. رعایت ترتیبات مذکور، در حکم انجام تکالیف موضوع ماده (۸۶) قانون مالیاتهای مستقیم، از حیث تسلیم فهرست، محاسبه و کسر مالیات متعلق میباشد.
۴- مفاد این بند در خصوص درآمد مشمول مالیات حاصل از عناوین برشمرده شده فوق که از مصادیق درآمد مواد (۸۲) و (۸۳) قانون مالیاتهای مستقیم نباشند، نیز جاری است.