اخبار:
- قانون تسهیل تکالیف مؤدیان جهت اجرای قانون پایانههای فروشگاهی و سامانه مؤدیان
- بخشودگی جرایم مالیاتی و شرایط تقسیط بدهیهای مالیاتی دوره تابستان 1403 – بخشنامه جدید
- مشکل ورود به کارپوشه و یا عدم دریافت خروجی اکسل
- نکات مهم درباره ثبت اطلاعیه پرداخت در سامانه مودیان برای خریداران و فروشندگان
- "راهنمای کامل جرایم مالیاتی طبق ماده 22 قانون پایانههای فروشگاهی و سامانه مؤدیان"
- راهنمای بخشودگی جرایم مالیاتی بر اساس ماده 22 قانون پایانههای فروشگاهی
- نکات مهم نحوه محاسبه فروش از کارپوشه در اظهارنامه ارزش افزوده سامانه مودیان
- افزایش مرخصی زایمان و سیاستهای جمعیتی
- معافیت مالیاتی برای مزایای رفاهی و انگیزشی شاغلان در مالیات حقوق
- کلیه اطلاعیه های سامانه مودیان و پایانه های فروشگاهی
نکات مهم صورتحسابهای ارجاعی (اصلاحی، ابطالی و برگشت از فروش) در سامانه مودیان مطابق قانون پایانه فروشگاهی و سامانه مودیان
نکات مهم اصلاحی ابطالی و برگشت از فروش در سامانه مودیان
الف- نکات عمومی و مهم صورتحساب ارجاعی
نکته عمومی اول- عمومی و مهم تمامی صورتحساب ها اعم از اصلاحی، برگشت از فروش و ابطالی را ارجاعی نامیده میشود.
نکته عمومی دوم – تاریخ صورتحساب ارجاعی باید بعد از صورتحساب اصلی باشد
نکته عموم سوم – با صدور صورتحساب ارجاعی صورتحساب اصلی باطل خواهد شد و صورتحساب ارجاعی جایگزین میشود فقط نکته مهم این است که اگر صورتحساب اصلی تایید شده و یا تایید سیستمی شده باشد با تایید صورتحساب ارجاعی صورتحساب اصلی تبدیل به باطل شده خواهد شد.
نکته عموم چهارم- همه صورتحسابهایی که در کارپوشه وضعیتی غیر از ابطال شده داشته باشند در حکم فروش شما هستند.
نکته عمومی پنجم – همه صورتحسابهایی که در کارپوشه وضعیتی غیر از ابطال شده داشته باشند قابلیت صدور صورتحساب ارجاعی ( اصلاح، ابطال و برگشت از فروش) بر روی آنها وجود دارد.
ب- نکات مهم ابطالی
1- در مواردی که نیاز به اطلاح در اطلاعات هویتی مشتری ویا اطلاعات مرتبط به کالا اعم از نام کالا، شناسه کالا، نرخ ارزش افزوده و واحد اندازی گیری باشد نمیتوان اصلاح زد. اشتباه در موارد ذکر شده مستملزم ابطال صورتحساب هست/
2- اگر صورتحسابی را ابطالی صادر کردید خود یک صورتحساب محسوب میشود و به عنوان یک رکورد در نرم افزار و کارپوشه ثبت میشود اما با مبلغ صفر
3- اصلاح تاریخ صورتحساب با تاریخی قبل تر از صورتحساب اصلی امکان پذیر نیست و باید صورتحساب را ابطال نموده و با تاریخ جدید به تاریخ قبل تر ( با رعایت مهلت 21 روزه سازمان) ثبت کنید.
4- اگر کلیه کالاهای یک صورتحساب برگشت خورده باشد باید آن صورتحساب ابطال شود و قابلیت صدور برگشت از فروش برای کلیه کالاها وجود ندارد.
5- همه صورتحسابهایی که در کارپوشه وضعیتی غیر از باطل شده داشته باشند قابلیت ابطال دارند فقط نکته اینکه اگر صورتحسابی در انتظار واکنش و یا عدم نیاز به واکنش باشند با صدور صورتحساب ابطالی در همان لحظه ابطال خواهند شد اما اگر تایید شده و یا تایید سیتمی باشند صورتحساب ابطالی در انتظار واکنش خواهد بود و پس از تایید خریدار صورتحساب اصلی تبدیل به باطل شده خواهد شد.
ج- نکات اصلاحی و برگشت از فروش
1- نکته خاص برگشت از فروش و اصلاحی فرض کنید دو ردیف فاکتور فروش دارید ردیف اول 10 عدد ردیف دوم 5 عدد اما متوجه شدهایم ردیف اول کلاً مورد تأیید خریدار به هر دلیلی نبوده (برگشت داده یا اصلاً اشتباه وارد شده) و ردیف دوم 3 عدد مرجوع شده است. برای این موضوع باید ردیف اول که همه کالای آن برگشتخورده کلاً در صورتحساب اصلاحی یا برگشت از فروش حذف شود. ردیف دوم چه در صورتحساب اصلاحی و چه در برگشت از فروش باید تعداد 2 وارد شود.
2- اگر صورتحساب اصلی صادر شده باشد و سپس اصلاحی در صورتی که اصلاحی در انتظار واکنش باشد دیگر نمیتوان بر روی اصلاحی اصلاح یا برگشت از فروش صادر کرد در صورت نیاز به صدور ارجاعی خریدار باید روی اصلاحی واکنش نشان دهد و یا خریدار باید اصلاحی را ابطال نموده وسپس روی صورتحساب اصلی صورتحساب ارجاعی مورد نظر خود را ثبت نماید.
3- صورتحساب صادر شده و به دلیل عدم وجود حد مجاز در کارپوشه خریدار عدول شده در این شرایط فروشنده پس از افزایش حد مجاز باید اقدام به صدور صورتحساب اصلاحی نموده تا اعتبار برای خریدار لحاظ گردد. لینک آموزش افزایش حد مجاز بدون مراجعه به سازمان